دانلود کار تحقیقی تطبيق قوه مجريه در ايران و فرانسه
- توضیحات
- دسته: سایر مطالب
- منتشر شده در 21 خرداد 1394
- نوشته شده توسط مدیر
- بازدید: 3240
فهرست مطالب
مقدمه:
روش تحقيق:
مبحث اول:كليات
گفتار اول:شرایط کاندیداهای ریاست جمهوری درايران
بند اول:نحوه گزینش کاندیداها
گفتار دوم:اختیارات و وظایف سیاسی
بند اول:مسئولیت سیاسی
بند دوم:مسئولیت قضایی
بند سوم:موقعیت در ارتباط با قوه مقننه
گفتار سوم:موقعیت در ارتباط با قوه قضاییه
مبحث دوم:بررسي شرايط و وظايف رئيس جمهور در حقوق فرانسه
گفتار اول :نحوه برگزاری انتخابات در فرانسه
بند اول:رأیدهندگان
بند دوم: کنترل صلاحیت
بند سوم:نامزدها
بند چهارم:معرفی نامزدها
گفتار دوم:اختيارات رئيس جمهور در فرانسه
بند اول:قدرت و اختيارات رئيس جمهور فرانسه
گفتار سوم:تطبيق نقش تقنينين قوه مجريه در ايران و فرانسه
مبحث سوم :تطبيق مسئوليت مدني دولت در حقوق ايران و فرانسه
گفتار اول:مباني و مستندات قانوني مسئوليت مدني دولت در ايران
گفتار دوم: مسئوليت توامان
گفتار سوم:مباني و مستندات قانوني مسئوليت مدني دولت در جمهوري فرانسه
نتيجه گيري:
منابع:
مقدمه:
در اين پژوهش بر آن هستيم كه با مشخص کردن اختیارات و محدودیتهای رئیس جمهور در قانون اساسی برای اجرای آن و تعیین دقیق جایگاه و موقعیت ریاست جمهوری و تطبیق موقعیت وی و با همین جایگاه در قانون اساسی فرانسه که قانون اساسی ایران الهام گرفته از قانون اساسی فرانسه میباشد تطبيقي بين دو قوه مجريه در دو كشور انجام دهيم و در دو كشور قوانيني كه براي حضور در اين انتخابات و و ظايفي كه بعد از انتخاب شدن رئيس جمهور بر عهده او مي گذارند را مورد بررسي قرار دهيم در اين رابطه از قوانين و سرفصل هاي خاص قانوني ايران و فرانسه براي تطبيق بهتر كار بهره گرفته شده است در قسمتي از كاز مسئوليت مدني دولت كه شامل موارد زيادي مي شود را در حقوق ايران و فرانسه مورد مطالعه قرار مي دهيم.
روش تحقيق:
روش تحقیق عمدتا "کتابخانه ای و به تناسب موضوع تا حدودی روش تحقیق میدانی نیز مورد استفاده قرار گرفته است
مبحث اول:كليات
گفتار اول:شرایط کاندیداهای ریاست جمهوری درايران
طبق اصل 115 قانون اساسی، رییس جمهور باید از میان رجال مذهبی و سیاسی که واجد شرایط زیر باشند انتخاب شود: ایرانیالاصل، تابع ایران، مدیر و مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوی، مومن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور.در ماده 10 قانون انتخابات ریاست جمهوری قید عدم محرومیت از حقوق اجتماعی نیز اضافه شده است.
بند اول:نحوه گزینش کاندیداها
صلاحیت کاندیداها باید به تایید شورای نگهبان هم برسد. شرایط موجود در اصل 115 جزو شرایط ثبوتی و شرایط مربوط به تأیید از شورای نگهبان جزو شرایط اثباتی است. تشخیص شرایط ویژه مورد نظر برای مردم شاید مشکل و در برخی اوقات غیر ممکن باشد. بدین جهت قبل از انتخابات صلاحیت داوطلبان باید توسط مرجعی صالح، بینظر و متخصص مورد تأیید قرار گیرد و افراد صالح تایید شوند.
گفتار دوم:اختیارات و وظایف سیاسی
طبق اصل 113 قانون اساسی، پس از مقام معظم رهبری، رییس جمهور عالیترین مقام رسمی کشور است و مسئولیت اجرای قانون اساسی و ریاست قوه مجریه را جز در اموری که مستقیماً به رهبری مربوط میشود بر عهده دارد. همچنین اصل 125 قانون اساسی مقرر كرده كه امضای عهدنامهها، مقاولهنامهها و قراردادهای دولت ایران با سایر دولتها و همچنین امضای پیمانهای مربوط به اتحادیههای بینالمللی پس از تصویب مجلس شورای اسلامی با رییس جمهور یا نماینده قانون اساسی است." اما رییس جمهور این امر را بدون تصویب مجلس نمیتواند انجام دهد.
بند اول:مسئولیت سیاسی
طبق اصل 122 اصلاحی قانون اساسی، رییس جمهور در برابر مردم، مجلس و رهبر مسئولیت دارد. در مورد مسئولیت رییس جمهور در مقابل رهبر، میتوان چنین استدلال كرد که پیشنهاد عزل رییسجمهور توسط مجلس یا به موجب محکومیت وی توسط دیوان عالی کشور به مقام رهبری تسلیم میشود و آنگاه این مقام با در نظر گرفتن مصالح کشور، اقدام به عزل وی میكند.
بند دوم:مسئولیت قضایی
اگر رییس جمهور به عنوان مقام عالی کشور، در انجام وظایف سیاسی و اجرایی خود مرتکب اعمالی شود که به حقوق و آزادی های مردم لطمه وارد آورد، علاوه بر گشوده شدن باب مسئولیت وی از نظر سیاسی، از نظر جزایی هم قابل تعقیب است.هر گاه رییس جمهور متهم به ارتکاب جرمی از جرایم عادی مثل ارتشا و اختلاس شود، مسئولیت کیفری دارد و مصون از تعقیب دستگاه قضایی نیست. بلکه به اتهام او همچون سایر افراد عادی رسیدگی میشود.
براي راهنمايي مي توانيد با يکي از موارد زير تماس بگيريد
ايميل :
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
(پشتيباني 24 ساعته)
تلفن تماس : 09104561172 (پشتيباني 24 ساعته)
دانلود فايل